Exitosa jornada sobre gestió infermera, generativa de valor

̈Hem d’obrir la mirada infermera i veure què aportem de valor al sistema de salut i a la societat”. Paraules de la presidenta de l’Associació Catalana de Direccions Infermeres, Marga Esteve, que ha iniciat la jornada organitzada per l’ACDI i l’Asociación Nacional de Directivos de Enfermería. Precisament, el vicepresident de l’ANDE, Juan Paricio, ha recalcat que “si els líders no gestionen, moren de desànim” i ha assegurat que “costa trobar bons gestors i que siguin bons líders. Ens queda molt per treballar en gestió i lideratge”. La gerent de Professionals de CatSalut, Anna Gonzàlez Abad, ha afegit que “es requereix un plus de talent amb formació, experiència, intel.ligència emocional, empatia, lideratge transformacional i treball amb excel.lència per aconseguir una bona gestió infermera”.

L’expert en lideratge, Rubén Llop, ha motivat al col.lectiu infermer en una conferència, interessant i distesa, on ha puntualitzat que ”liderar és oferir-se i influir en els altres. Aconseguir que a les persones tant els faci esforçar-se per treure el millor de nosaltres i preguntar-nos…què puc fer tu?”.

La vicepresidenta de l’ACDI i directora corporativa de Cures de l’Institut Català de la Salut, Monste Artigas, ha conduit la taula sobre gestió i ciutadania on Anna García-Altes, responsable del mapa sanitari del Departament de Salut, ha demanat “aportar valor a la qualitat assistencial”; Ignasi Riera, director d’operacions del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, ha recordat que “l’únic impossible és allò que no s’intenta”; el metge de família, Manolo Medina, ha afirmat que “cal ser perseverants” i Eulàlia Juvé, adjunta d’hospitals de l’Institut Català de la Salut, ha sentenciat que “les infermeres gestionem responsabilitats i cures, no tasques”.

La jornada ha continuat parlant de l’apoderament infermer. La vocal d’ANDE, Sylvia Vaquero, té clar que “és l’hora de transformar el sistema sanitari”; el vocal de l’Associació d’Activament, Hernán Sampietro, ha afegit “amb l’apoderament infermer creixerem personal i socialment”; La
directora de qualitat i experiència de l’Hospital Sant Joan de Déu, Mercè Jabalera, ha demanat situar a “les persones al centre del model” i la pacient María González ha recalcat que “els pacients vol i necessiten proximitat, empatia i respostes ràpides”.

Mireia Subirana, membre de l’ACDI i directora Infermera del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí, ha conduit la taula sobre potenciació dels rols professionals. La directora del Servei d’Atenció Primària Litoral de l’ICS, Mireia Boixadera, ha sentenciat que “les infermeres tenim intensitat directiva”; Isabel Andrés, membre de l’ACDI i directora infermera de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, ha afirmat que “les infermeres hem d’ocupar llocs de responsabilitat”; Íngrid Bullich, cap d’infermeria del pacient fràgil i depenent del Parc Taulí, ha incidit en “ser referents en la política” i Olga Álvarez, subdirectora infermera de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, ha afegit que les infermeres “aportem sostenibilitat al sistema”.

La jornada conduïda íntegrament per Gemma Margarit, vocal de l’ACDI i Regidora de Sanitat, Salut Pública i Consum, de Promoció Económica, de RRHH i Serveis Centrals. Ajuntament de Castellbisbal, ha conclòs amb paraules de Marga Esteve que ha assegurat que “l’ACDI juga un paper actiu en la infermeria” i ha demanat que “les infermeres tinguem un discurs comú” i d’Isabel Grimal, vocal d’ANDE, que ha demanat “el compromís de totes vosaltres per saber donar respostes a la difícil realitat que vivim les infermeres”.

Més de 100 infermeres han omplert l’auditori de Sant Joan de Déu – Numància a Barcelona, tot un èxit de participació que demostra la necessitat i les ganes de formar-se i aprendre per part de les professionals.

Més informació

Necessites més informació?

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu!

El lliurament d’aquesta fitxa suposa el consentiment perquè la Secretaria Tècnica de la Reunió tracti automàticament les dades contingudes en ella, incorporant-los als seus fitxers automatitzats, dels quals la Secretaria es fa responsable en els termes exigits per la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal (Llei Orgànica 15/1999 de 13 de desembre). Té dret a accedir a la informació que sobre vosté continguin aquests fitxers, així com a corregir, cancel·lar o oposar-se a aquestes dades. Per a qualsevol consulta relacionada amb el tractament de les seves dades pot dirigir-se a sanicongress@acdi.cat