Més de 200 infermeres gestores de Catalunya es reuneixen per abordar aspectes sobre gestió pràctica i lideratge transformador

Font: ACDI // 30.11.2018

Barcelona va reunir el passat mes de setembre a més de 200 infermeres gestores catalanes a la segona edició del Congrés de Directores Infermeres de Catalunya, organitzat per l´Associació Catalana de Direccions Infermeres (ACDI).

Sota el lema “Avançant en gestió“, la trobada científica va abordar diversos temes relacionats amb la gestió pràctica i el lideratge transformador. Es va parlar sobre la humanització de l´assistència, la importància de la retenció del talent a les organitzacions i l´impacte de la transformació digital, entre d´altres.

El congrés, presidit per Marga Esteve Ortega, presidenta del Congrés i presidenta de ACDI, es va desenvolupar en base a diverses taules rodones, conferències magistrals i tallers, en els quals van participar ponents i moderadors d´alt nivell i experiència.

El Congrés va tenir un apartat de participació dels assistents, que van poder presentar els seus treballs en format pòster digital o comunicació oral. Es van rebre un total de 98 treballs científics, dels quals 16 van optar a premi en la categoria de Millor Comunicació Oral, quedant-se desert el Premi al Millor Pòster Digital per no haver participants.

El 1er Premi a la Millor Comunicació Oral, atorgat pel Comitè Científic del Congrés, va ser per al treball “Buscant aliats per generar salut”, de l´Hospital de Mataró (Barcelona).
El projecte es va basar en involucrar les associacions i entitats educatives del territori perquè es transformessin en agents actius de salut, mitjançant l´ajuda d´un grup d´infermeres.

El 2n Premi a la Millor Comunicació Oral, atorgat pel Comitè Científic del Congrés, el va rebre el treball “Programa Infosa-dem: intervenció educativa, informativa, formativa i de suport social per a cuidadors informals de persones amb demència que viuen al seu domicili” , de l´Hospital Clínic i Provincial de Barcelona.

El projecte es va basar en el desenvolupament i implementació d´una intervenció informativa, formativa i de suport social per millorar la preparació i les competències per a la cura, així com disminuir els seus efectes negatius.

Més informació

Galería

El lliurament d’aquesta fitxa suposa el consentiment perquè la Secretaria Tècnica de la Reunió tracti automàticament les dades contingudes en ella, incorporant-los als seus fitxers automatitzats, dels quals la Secretaria es fa responsable en els termes exigits per la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal (Llei Orgànica 15/1999 de 13 de desembre). Té dret a accedir a la informació que sobre vosté continguin aquests fitxers, així com a corregir, cancel·lar o oposar-se a aquestes dades. Per a qualsevol consulta relacionada amb el tractament de les seves dades pot dirigir-se a sanicongress@acdi.cat